Podilato accessories Ti Xreiazomai

Τι μπορεί να χρειαστείς κατά την διάρκεια της βόλτας σου; Σου έχουμε μια λίστα με 13 απαραίτητα ποδηλατικά αξεσουάρ που θα χρειαστείς ταυτόχρονα με την αγορά του ποδηλάτου! Φυσικά, έχουμε και ενδεικτικό κόστος απόκτησης για να ξέρεις πόσα ακόμη λεφτά θα πρέπει να επενδύσεις!

1) Κράνος. Το πιο σημαντικό αξεσουάρ γιατί θα σου σώσει την ζωή. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 20-100€++, αλλά είναι κάτι που αγοράζεις για περίπου 3-4 χρόνια. Ξόδεψε τα λεφτά σου σε κάτι όμορφο που θα θέλεις να το φοράς. Βρες το κατάλληλο κράνος στο κατάστημά μας ΕΔΩ.

2) Παγούρι και παγουροθήκη. Πρόκειται για την σωστή σας ενυδάτωση κατά την διάρκεια της βόλτα σας. Παγούρια υπάρχουν πολλά σχέδια και χρώματα για να διαλέξετε. Ενδεικτικό κόστος είναι max τα 20€ μαζί με την παγουροθήκη. Βέβαια, αν θέλετε carbon παγουροθήκη και παγούρι που κρατάει δροσερό το νερό σας σίγουρα, τότε θα είναι μεγαλύτερο το κόστος! Μπορείτε να βρείτε τα διαθέσιμα παγούρια και παγουροθήκες ΕΔΩ.

3) Φώτα. Αν σκοπεύεις να κυκλοφορείς πολύ νωρίς το πρωί ή το σούρουπο και το βράδυ, τότε ένα ζευγάρι φώτα είναι απαραίτητο ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν την παρουσία σου στον δρόμο. Ένα πίσω φως με 4-5 κόκκινα led που αναβοσβήνουν και μπροστά 2 λευκά led είναι αρκετά για να τραβήξεις την προσοχή. Με κόστος από 10€ μέχρι 25-30€ για ένα ζευγάρι, αναλόγως της ποιότητας και του σχεδιασμού τους. Αν βέβαια σκέφτεσαι να αρχίσεις τις νυχτερινές εξορμήσεις στα βουνά τότε χρειάζεσαι σίγουρα κάποιο πολύ δυνατό φως, του οποίου η τιμή ξεκινάει από τα 25-30€. Δείτε όλα τα φώτα ΕΔΩ.

4) Σέλα. Αν δεν σας αρέσει η σέλα που έχει το ποδήλατο που αγοράσατε, ή αν μετά από τις πρώτες σας βόλτες την βρήκατε άβολη, μια καινούρια και πιο άνετη σέλα θα σας δώσει μεγαλύτερο κίνητρο για να κυκλοφορείτε πιο συχνά με το ποδήλατο! Οι τιμές τους είναι από 20€-100€++ αναλόγως του τύπου που θα διαλέξετε. Δείτε όλες τις διαθέσιμες σέλες ΕΔΩ.

5) Κλειδαριά. Όλοι ξέρουμε ότι τα ποδήλατα είναι νο.1 στόχος των κλεφτών. Γι’ αυτόν τον λόγο αν σκοπεύετε να αφήνετε το ποδήλατό σας έξω, εκτεθειμένο, μην τσιγουνευτείτε στην αγορά μιας πολύ καλής κλειδαριάς. Θα σας σώσει από πολύ μεγαλύτερα έξοδα. Οι τιμές για αξιοπρεπές κλειδαριές ξεκινάνε από τα 35€ και φτάνουν τα 100€++. Δείτε ασφαλείς και σύγχρονες κλειδαριές ΕΔΩ.

6) Σχάρα αυτοκινήτου. Αν σκοπεύετε να φορτώνετε το ποδήλατο στο αυτοκίνητο για να πάτε στην εξοχή να ευχαριστηθείτε την βόλτα σας, τότε θα χρειαστείτε και μια σχάρα για να φορτώσετε το ποδήλατο στο αυτοκίνητο. Οι τιμές τους ξεκινάνε από τα 25€ (αλλά είναι αρκετά χαμηλής ποιότητας και δεν θα τις προτείναμε) και φτάνουν μέχρι τα 500€+ οι οποίες απευθύνονται σε άτομα που ταξιδεύουν πάρα πολύ συχνά. Μια σχάρα 50-100€ είναι πολύ αξιόπιστη και θα αντέξει πολλά χρόνια. Δείτε όλες τις σχάρες ΕΔΩ.

7) Ποδηλατικό κολάν με μαξιλαράκι. Αν είστε από αυτούς που πήρατε το ποδήλατο για να γυμναστείτε, για να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση ή γιατί όχι, να συμμετάσχετε και σε κάποιο brevet, τότε θα χρειαστείτε σίγουρα ένα ποδηλατικό κολάν με μαξιλαράκι ώστε οι πολλές ώρες επάνω στην σέλα να γίνουν πιο ξεκούραστες και πιο άνετες. Αποφύγετε τα κινέζικα, λόγο κακής ποιότητας, μη καλών ραφών που θα σας ερεθίσουν την ευαίσθητη περιοχή. Οι τιμές των αξιοπρεπών κολάν, ξεκινάνε από τα 40-45€ και φτάνουν μέχρι τα 150€++ αν σκοπεύετε να επενδύσετε σε κάτι πραγματικά καλό. Βρείτε στο κατάστημα μας το κατάλληλο ποδηλατικό κολαν για εσάς.

8) Ποδηλατικό jersey. Ένα σωστό ποδηλατικό jersey θα κρατήσει τον ιδρώτα μακριά από το σώμα σας κατά την διάρκεια της άσκησης και θα σας κρατήσει δροσερούς τις καυτές ημέρες του καλοκαιρού. Επίσης, τα φωτεινά χρώματα, πέρα του ότι τραβάνε λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία, αυξάνουν και την ασφάλειά σας γιατί είστε πιο ορατοί στα αυτοκίνητα. Οι τιμές τους ξεκινάνε από τα 15€ και αναλόγως της ποιότητας, της μάρκας και του σχεδίου φτάνουν μέχρι και τα 60-70€.

9) Πετάλια και ειδικά SPD παπούτσια. Πολλά ποδήλατα έρχονται με πλαστικά πετάλια, ενώ τα πιο ακριβά ποδήλατα έρχονται χωρίς πετάλια. Αν λοιπόν, τα πετάλια με τα οποία ήρθε το ποδήλατό σας, δεν σας ικανοποιούν και θέλετε κάτι πιο στιβαρό, πιο όμορφο, με καλύτερο κράτημα ή να δοκιμάσετε τα SPD πετάλια οι τιμές ξεκινάνε από τα 20€ για flats μεταλλικά από τα 25-30€ για entry level spd και φτάνουν μέχρι τα 200+ αν πρόκειται για επαγγελματικά αγωνιστικά πετάλια. Όσοι θα κάνετε την μετάβαση σε πετάλια SPD, θα χρειαστείτε και ειδικά παπούτσια. Οι τιμές τους ξεκινάνε για τα entry level μοντέλα από τα 60€ και αναλόγως την ποιότητα το σχέδιο και την μάρκα φτάνουν τα 200€++.

10) Ποδηλατικά γάντια. Είτε είναι για να σας προστατεύουν τα χέρια από το κρύο, είτε για να μην γλιστράνε τα χέρια σας από τα χερούλια λόγο του ιδρώτα, είτε για να μειώσετε το μούδιασμα των χεριών ένα ζευγάρι ποδηλατικά γάντια είναι απαραίτητο. Με τιμές από 10€ μέχρι 40-45€ για αυτά με τα επιθέματα gel.

11) Βάση τηλεφώνου στο τιμόνι. Όλοι έχουμε μια συσκευή τηλεφώνου μαζί μας, είτε για να καταγράφουμε τις διαδρομές που κάνουμε, είτε για ασφάλεια, είτε για να γεμίζουμε τον λογαριασμό μας στο Instagram, αλήθεια, μας έχεις κάνει follow; Οι τιμές των βάσεων είναι 20-50€.

12) Σχάρα ποδηλάτου και τσάντες ποδηλάτου. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο είτε για αστικές μεταφορές, είτε για να πηγαίνετε στην λαϊκή, είτε για να μικρά ταξίδια, θα πρέπει να του βάλετε εκτός από σχάρα και τις απαραίτητες βαλίτσες. Πολύ καλή ελληνική πρόταση για βαλίτσες είναι οι Three Legs and a Model. Οι τιμές για σχάρες ποδηλάτου ξεκινάνε από τα 20€ και οι πολύ καλές φτάνουν μέχρι τα 50€.

13) Έξτρα σαμπρέλες και τρόμπα. Τυγχαίνει πολλές φορές να συναντήσουμε σπασμένα γυαλιά στον δρόμο, καρφιά και αγκάθια. Γνωρίζουμε ότι τα λάστιχα των ποδηλάτων είναι πολύ ευαίσθητα σε τρυπήματα, οπότε τι καλύτερο από το να κουβαλάμε μαζί μας μια δυο καινούριες σαμπρέλες και μια τρόμπα. Η τιμή για καινούριες σαμπρέλες ξεκινάει από τα 3-4€ και φτάνει μέχρι τα 10-15€ αναλόγως τον τύπο. Μια φορητή τρόμπα κοστίζει από 15-50€. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε και αμπούλες CO2 αλλά προτείνονται μόνο για τα ποδήλατα δρόμου που ο όγκος των ελαστικών είναι μικρός. Δείτε όλες σαμπρέλες και τρόμπες.

Σίγουρα η ποδηλασία δεν είναι φτηνό χόμπι, αλλά όταν τα οφέλη για την υγεία είναι τόσα πολλά, θα κάνουμε μια μικρή παραχώρηση στο κόστος.

MTB Parnassos tour guide

Μία νέα υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη από το κατάστημα μας για τους λάτρεις της ποδηλασίας και της εξερεύνησης. Το Explore MTB Parnassos είναι μία ιδέα που μετά την πάροδο ετών, με συνεχή εξερεύνηση στο βουνό του Παρνασσού και διάγνωση των διαδρομών του, έρχεται εις πέρας και είναι έτοιμη να σας συναρπάσει! Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες ορεινής ποδηλασίας περιλαμβάνουν ένα εύρος επιλογών, ικανό να καλύψουν από τον αρχάριο μέχρι τον πιο απαιτητικό αναβάτη.

Το Explore MTB Parnassos σας παρέχει υπηρεσίες δραστηριοτήτων ορεινής ποδηλασίας οι οποίες περιλαμβάνουν:

    Καθοδήγηση/περιήγηση (guiding) από πτυχιούχο οδηγό ορεινής ποδηλασίας (MTB instructor, MIAS MTB Leader – MBL2 Technical Terrain) και κάτοχο πιστοποίησης πρώτων βοηθειών.
    Ενοικίαση ποδηλάτων και ποδηλατικού εξοπλισμού όλων των κατηγοριών MTB (trekking, trail, enduro, downhill).
    Uplift services, για όσους επιθυμούν μόνο να κατεβαίνουν μονοπάτια ή διαδρομές (Downhill) παρέχουμε τη δυνατότητα επαναλαμβανόμενης μεταφοράς των ποδηλάτων και των οδηγών τους στο σημείο εκκίνησης.
    Οδηγίες οδήγησης και τεχνικής mountain bike για όλες τις κατηγορίες MTB (trail, enduro, downhill), σε συγκεκριμένα τεχνικά σημεία και μονοπάτια.
    Μαθήματα ορεινής ποδηλασίας για όλες τις κατηγορίες MTB (trail, enduro, downhill), ατομικά ή ομαδικά, για να ανακαλύψετε τα μυστικά της .

Οι περιηγήσεις/βόλτες πραγματοποιούνται σε χαρτογραφημένες διαδρομές που περιλαμβάνουν μονοπάτια ή δασικούς δρόμους σε όλες τις πλευρές του Παρνασσού.
Μερικές από αυτές τις διαδρομές είναι:

Ο γύρος της Παλιοβούνας (μεγάλος ή μικρός).
Διαδρομή Επτάστομος.
Το αρχαίο μονοπάτι των Δελφών Ε4.
Το μονοπάτι Ανάληψη flow trail.
O γύρος της Αράχωβας.

To μονοπάτι 22.
Το μονοπάτι της Αμφίκλειας.

Η διαδρομή Λιβάδι – Κωρύκειο Άντρο.
Enduro στα μονοπάτια του Λιβαδιού.


Οι περιηγήσεις/βόλτες προσαρμόζονται με το βαθμό δυσκολίας, το διαθέσιμο χρόνο, το οδηγικό επίπεδο του ατόμου/γκρουπ και το είδος της περιήγησης/βόλτας που επιθυμούν.
Σας περιμένουμε να ανακαλύψετε την εμπειρία της ορεινής ποδηλασίας στο μαγικό βουνό του Παρνασσού, με ασφάλεια και σωστή καθοδήγηση μέσα από το Explore MTB Parnassos.

Πληροφορίες:

Τηλ. 2261102514 (ώρες καταστημάτων)

Κιν. 6977733748

mail: info@truewheels.gr

Rithmisi Anarisis MTB

Το σημαντικότερο αξεσουάρ ενός σωστού ΜΤΒ είναι οι σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις! Ένα σωστά ρυθμισμένο ποδήλατο κάνει σωστά τη δουλειά του, που δεν είναι άλλη από το να μας ανεβάσει και να μας κατεβάσει στο βουνό όσο πιο ξεκούραστα γίνεται.
Για να πετύχουμε τη σωστή λειτουργία των αναρτήσεων χρειάζεται να καταλάβουμε κάποια χαρακτηριστικά και τον ρόλο τους. Η σωστή ρύθμιση θα φέρει το σωστό αποτέλεσμα το οποίο, μην ξεχνάτε, θα αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει το μονοπάτι, οι συνθήκες ή ο τρόπος οδήγησης( αγώνας/βόλτα).
Διαβάστε παρακάτω τις βασικές λειτουργίες των αναρτήσεων και τι προσφέρει η κάθε ρύθμιση!

Sag: Η βύθιση των αναρτήσεων με αναβάτη και εξοπλισμό πάνω στο ποδήλατο. Όπως μια ανάρτηση πιέζεται σε ένα σκαλοπάτι ή μία προσγείωση, έτσι εκτονώνεται περνώντας πάνω από μία τρύπα διατηρώντας επαφή με το έδαφος. Το sag ρυθμίζεται σφίγγοντας ή αλλάζοντας το ελατήριο σε αναρτήσεις ελατηρίου και προσθέτοντας αέρα σε αναρτήσεις αέρος. Πολύ sag, και το ποδήλατο θα έχει μαλακή αίσθηση, θα βυθίζεται χωρίς λόγο τερματίζοντας σε κάθε προσγείωση. Λίγο sag, και μπορεί να κουράζονται τα χέρια μας, αλλά και να κινδυνεύουμε να γλιστρήσουμε σε κάθε στροφή.
Το σωστό sag είναι απαραίτητο για να έχουμε το μέγιστο κράτημα!

Rebound: Όλες οι σωστές αναρτήσεις έχουν τη λιγότερο ρύθμιση rebound ή αλλιώς ρύθμιση επαναφοράς. Με τον όρο rebound εννοούμε την ταχύτητα με την οποία η ανάρτηση θα επιστρέψει στην αρχική της θέση. Σφίγγοντας συνήθως έναν διακόπτη ρύθμισης, δυσκολεύουμε τη ροή του λαδιού, πετυχαίνοντας έτσι πιο αργή επαναφορά της ανάρτησης στη διαδρομή της. Πολύ γρήγορο rebound, και η ανάρτηση θα είναι υπερ-ενεργή, ειδικά σε γρήγορα χτυπήματα, περνώντας ασαφή αίσθηση στο τιμόνι, υπάρχει επίσης κίνδυνος να μας αναποδογυρίσει σε μία μεγάλη προσγείωση. Πολύ αργό rebound, και η ανάρτηση δεν προλαβαίνει να επανέλθει στη διαδρομή της, ειδικά σε γρήγορα χτυπήματα (πέτρες, ρίζες, σαμάρια). Σπαταλάμε πολύτιμα χιλιοστά διαδρομής και κουράζουμε τα χέρια μας, ενώ το ποδήλατο δεν στέκεται σωστά για να δεχτεί τα χτυπήματα της διαδρομής.

Compression (Hi και Low): Όπως το rebound είναι η ταχύτητα επαναφοράς, έτσι το compression είναι η ταχύτητα βύθισης της ανάρτησης. Συνήθως έχουμε μία ρύθμιση, η οποία ρυθμίζει την ταχύτητα σε όλο το μήκος της διαδρομής. Αν νιώθουμε το αμορτισέρ να βυθίζεται υπερβολικά και να τερματίζει εύκολα, σφίγγουμε τον διακόπτη μειώνοντας την ταχύτητα βύθισης. Αν αντίθετα, το αμορτισέρ είναι σκληρό και δεν χρησιμοποιούμε ΟΛΗ τη διαδρομή έστω τουλάχιστον ΜΙΑ φορά μέσα στο μονοπάτι ή την βόλτα μας, τότε ο διακόπτης του compression χρειάζεται άνοιγμα για να επιτρέψουμε στο λάδι να κινείται πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Σε αναρτήσεις με Ηi και Low επιλογή, το Hi speed compression ρυθμίζει την ταχύτητα βύθισης σε γρήγορα, απανωτά χτυπήματα, όπως σκαλοπάτια και ρίζες, ενώ το Low speed ρυθμίζει την ταχύτητα βύθισης σε μεμονωμένες μεγάλες πιέσεις που προκαλεί το βάρος του οδηγού, όπως προσγείωση άλματος, πίεση στριψίματος σε berm, ακόμα και πίεση για να σηκώσουμε ένα bunnyhop.

Volume Spacer: Οι αναρτήσεις αέρος, τελευταίας τεχνολογίας, χρησιμοποιούν ροδέλες που μικραίνουν το θάλαμο που φιλοξενείται ο αέρας, κάνοντας έτσι τη συμπίεσή του και τη συμπίεση του αμορτισέρ πιο γραμμική. Έτσι η ανάρτηση, όσο πιο πολύ μπαίνει μέσα στη διαδρομή της τόσο πιο πολύ σκληραίνει, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολο να τερματίσει. Κανένα volume spacer, και η ανάρτηση θα τερματίζει εύκολα χρησιμοποιώντας άνετα όλο το μήκος της διαδρομής της. Όσο περισσότερα τοποθετούνται τόσο πιο σκληρό θα γίνεται το αμορτισέρ, αποκτώντας περισσότερη γραμμικότητα.

Bask Keep Bmx Wallrides

Το Walls είναι το νέο project του Sebastian “Bas” Keep και ανεβάζει το BMX street riding σε απίστευτο επίπεδο, με wallrides που δεν έχεις ξαναδεί.

Είναι σαν μια νέα κατηγορία riding, που δεν έχει ακολουθήσει κανείς μέχρι τώρα.
Sebastian ‘Bas’ Keep

Ο θρύλος του Βρετανικού BMX χρησιμοποιεί ράμπες αλλά και τη δημιουργικότητά του για να βγάλει τα πιο δύσκολα wallrides στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου του πραγματικά επικίνδυνου spot στο Croydon – ένα απίστευτο 6,5μ. gap και ένα 9,7μ. wallride που ήταν και στο τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού RideUK το 2015.

Επιτέλους -μετά από δύο χρόνια- δεν χρειάζεται να περιμένουμε άλλο. Δες στο video τον Bas να πιέζει τα όρια του εφικτού στο street riding.


Δείτε όλα τα διαθέσιμα BMX του True Wheels ΕΔΩ